Digital signage

Sistem centralizovanog upravljanja

Digitalna i interaktivna komunikacija

Digital signage je sistem centralizovanog prikazivanja slika, poruka, audio i video snimaka na displejima raznih tipova i veličina. Digital signage ekrani su tipično LED displeji i LCD monitori, koji mogu biti postavljeni unutar (indoor) i van objekta (outdoor). Interaktivni digital signage podrazumeva audio i video komunikaciju sa korisnicima gde se zahteva povratna informacija i u tom slučaju se koriste interaktivni LCD touch paneli. 

Digital signage je idealan izbor za sve vrste javnih prostora, gde postoji potreba za komunikacijom sa posetiocima, korisnicima ili kupcima. Primena digital signage-a je praktično neograničena i nalazimo je skoro svuda: maloprodajni objekti (tržni centri, super marketi), banke, auto saloni, hoteli, restorani, poslovnice mobilnih operatera, osiguravajuće kuće, zdravstvene i obrazovne ustanove, apoteke, turističke agencije, muzeji, aerodromi, autobuske stanice, parking prostori. Mogu se primeniti na turističko-informativnoj signalizaciji, na sajmovima, kongresima, trgovima, javnom prevozu, a u formi monitora, digitalnih oglasnih tabli, urbane opreme, bilborda.

Komunikacija sa kupcima korišćenjem digital sigange-a poslednjih godina sve češće postaje interaktivna. Primer ovoga je naručivanje hrane i pića u restoranu ili odabir stvari u šoping centrima upotrebom interaktivnih LCD touch ekrana i odgovarajućeg software-a. Dok su prethodno nabrojana mesta primene karakteristična tržišta za svetleće reklame, digital signage nalazi primenu u novim tržištima za reklame kao što je interna komunikacija u korporacijama i institucijama i tu se koristi za distribuiranje ciljanih informacija. 

Moguće je prikazivanje slika i  video snimaka na proizvoljnom broju LED i LCD ekrana, koji mogu da budu proizvoljnih dimenzija i karakteristika. LED displeji i LCD ekrani mogu da prikazuju potpuno nezavisan sadržaj. Moguće je konfigurisati ih tako da zajedno prikazuju jednu veliku sliku i na taj način formiraju video zid (video wall). Sadržaj se može jednostavno uređivati lokalno (na mestu gde su postavljeni LED i LCD ekrani) i daljinski (preko interneta, sa bilo koje tačke na svetu). Sadržaj koji želimo pikazati možemo da pripremimo unapred, a možemo ga emitovati i u realnom vremenu. 

Digital-signage-led-ekrani-sa-modelima

Kompanije koje koriste digital signage za reklamiranje i obraćanje kupcima su zabeležile porast broja istih i shodno tome povećanje prodaje i profita. Istraživanja pokazuju da čak 60% ispitanika obrati pažnju na digital signage ekrane, a 42% kupaca bira prodavnice u kojima oni postoje. Digital signage postaje standard za komunikaciju sa korisnicima i kupcima. Tržište digital signage-a postaje dominantno u reklamiranju i na globalnom novou se predviđa još veći rast u narednih nekoliko godina.

Prednost digital signage reklama u odnosu na reklame sa fiksnim prikazom je efektivnija animacija korisnika. Pokretna slika, efektivna grafika, video snimci, prikaz informacija u realnom vremenu korisnicima deluju korisno, zanimljivo i ažurno. Upotreba digital signage sistema može da stvori impresivno potrošačko iskustvo. Primenom zanimljivog sadržaja digital signage sistemi povećavaju mogućnost prodaje. 

Digital-signage-led-ekran-u-tržnom-centru

Ušteda Vašeg vremena

Kompletno digital signage rešenje

Elitas, kao dugogodišnji renomirani lider svetlećih reklama u regionu, uvrstio je, pre nekoliko godina, digital signage sisteme u širok portfolio svojih reklamnih proizvoda. Za kratko vreme smo i na tom tržištu preuzeli lidersku poziciju. Zahvaljujući našem iskusnom razvojno-istraživačkom timu inženjera, možemo pouzdano i kvalitetno da odgovorimo i na najkomplikovanije zahteve naših klijenata. 

Elitas Vam pruža kompletno hardversko i softversko rešenje digital signage sistema korišćenjem LED i LCD ekrana (,,ključ u ruke“). Naš digital signage software Vam omogućava da na jednostavan način isprogramirate vreme prikazivanja poruka (npr. početak/kraj radnog vremena). Na taj način ostvarujete visok stepen automatizacije koja ima za cilj uštedu Vašeg vremena. 

Pogledajte naše PROJEKTE