ŠTA JE DIGITAL SIGNAGE?
Digital signage (digitalno reklamiranje/oglašavanje) je sistem centralizovanog prikazivanja slika, poruka, audio i video snimaka na dispejima raznih veličina i tipova. Digital signage ekrani su tipično LED displeji i LCD monitori. koji mogu biti postavljeni unutar (indoor) i van objekta (outdoor).
Interaktivni digital signage podrazumeva audio/video komunikaciju sa korisnicima gde se zahteva povratna informacija i u tom slucaju se koriste interaktivni LCD touch paneli.

PRIMENA
Digital Signage je idealan marketinški alat za sve vrste javnih prostora, gde postoji potreba za komunikacijom sa posetiocima, korisnicima ili kupcima. Primena Digital signage-a je praktično neograničena i nalazimo je skoro svuda: maloprodajni objekati (tržni centri, super marketi), banke, auto saloni, hoteli, restorani, poslovnice mobilnih operatera, osiguravajuće kuće, zdravstvene i obrazovne ustanove, apoteke, turističke agencije, muzeji, aerodromi, autobuske stanice, parking prostori.
Mogu se primeniti na turističko-informativnoj signalizaciji, na sajmovima, kongresima, trgovima, javnom prevozu, a u formi monitora, digitalnih oglasnih tabli, urbane opreme, bilborda itd…
Dodatno, komunikacija sa kupcima korišćenjem digital signage-a poslednjih godine sve češće postaje interaktivna. Primer ovoga je naručivanje hrane i pića u restoranu ili odabir stvari u šoping centrima korišćenjem interkativnih LCD touch ekrana i odgovarajućeg softvera.
Dok su prethodno nabrojana mesta primene karakteristična tržišta za svetleće reklame, digital signage nalazi primenu u novim tržištima za reklame kao što je interna komunikacija u korporacijama i institucijama i tu se koristi za distribuiranje ciljanih informacija.

ZAŠTO DIGITAL SIGNAGE?
Prednost digital signage reklama u odnosu na reklame sa fiksnim prikazom je efektivnija animacija korisnika. Pokretna slika, efektivna grafika, video snimci, prikaz informacija u relanom vremenu, korisnicima deluje korisno, zanimljivo i ažurno. Kompanije koje koriste digital signange za reklamiranje i obraćanje kupcima i korisnicima su zabeležile porast broja istih i shodno tome povećanje prodaje i profita. Istraživanja pokazuju da čak 63 % ispitanika obrati pažnju na digital signage ekrane, a 42 % kupaca bira prodavnice u kojima oni postoje.
Digital Signage postaje standard za komunikaciju sa korisnicima i kupcima. Tržište digital signage-a postaje dominantno u reklamiranju i na gobalnom nivou se predviđa još veći rast u narednih nekoliko godina.

ELITAS DIGITAL SIGNAGE!

ELITAS, kao dugogodišnji renomirani lider svetlećih reklama u regionu, uvrstio je pre nekoliko godina digital signage sisteme u širok portfolio svojih reklamnih proizvoda i za kratko vreme i na tom tržištu preuzeo lidersku poziciju. Zahvaljujući našem iskusnom razvojno-istraživačkom timu inženjera, možemo pouzdano i kvalitetno da odgovorimo i najkomplikovanijim zahtevima klijenata.
ELITAS
Vam pruža kompletno hardversko i softversko rešenje digitalnog reklamiranja korišćenjem LED i LCD ekrana (“ključ u ruke”). Moguće je prikazivanje slika i video snimaka na proizvoljnom broju LED i LCD displeja koji mogu biti proizvoljnih dimenzija i karakteristika. LED i LCD paneli mogu prikazivati potpuno nezavistan sadržaj, a takođe je moguće konfigurisati ih tako da zajedno prikazuju jednu veliku sliku i na taj način formiraju video zid (video wall). Sadržaj prikaza korisnik može jednostavno uređivati i lokalno (na mestu gde su postavljeni LED i LCD ekrani) i daljinski (preko interneta, sa bilo koje tačke na svetu). Sadržaj koji želimo prikazati možemo pripremiti unpard, a možemo ga prikazivati i u realnom vremenu. Naš digital signage softver Vam omogućava da na jednostavan način isprogramirate vremena prikazivanja poruka (npr. početak/kraj radnog vremena) i na taj način ostvarite visok stepen automatizacije koja ima za cilj smanjenje verovatnoće greške i uštedu Vašeg vremena.

 

 

 

 

 

 

 

Ukoliko imate pitanja slobodno nas kontaktirajte KONTAKT